subota, 13. veljače 2016.

Torta od malina

POTREBNO JE       
2 jaja,9 kašika šećera,1 vanilin šećer,7 kašika ulja,10 kašika brašna,1/3 praška za pecivo,1 kašika kakao praha,10 kašika mleka,2 kašike marmelade ili želea od malina,100-150 g malina,200 ml slatke pavlake za šlag,250 g jogurta,2 kašike šećera u prahu,nekoliko kapi ekstrakta limuna

PRIPREMA
Izmiksati penasto žumance sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati postepeno ulje i mleko, a na kraju i brašno, prašak za pecivo i kakao. Od belanaca umutiti čvrst sneg i varjačom ga umešati u smesu. Smesu uliti u kalup za voćne torte koji prethodno premažete s malo margarina i pobrašnite. Peče se na 180°C u prethodno ugrejanoj rerni. Nakon 15 minuta, kada testo počne da se odvaja od kalupa, izvaditi iz rerne. Ohlađeni biskvit okrenuti na tanjir, premazati marmeladom i ravnomerno po njemu rasporediti maline.  Preko malina premazati krem dobijen od čvrsto umućene slatke pavlake za šlag, šećera u prahu, limunovog ekstrakta i jogurta. Ukrasiti po želji i ostaviti još barem dva sata (najbolje preko noći ) na hladnom da se sjedini.

Nema komentara:

Objavi komentar