Sastojci
- Brownie podloga: 250 gr Dots Doble brownie- cookies ( ili slicni tamni keksi)
- 80 gr marganina otopljena
- Krema: 350 gr krem sira
- 200 gr bele cokolade otopljene
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 zlicica arome vanilije
- 60 gr secera u prahu
- 1 zelatina u prahu
- 50 ml vode za otopiti zelatinu
Priprema
- 1.1. Brownie podloga:U usitnjene tamne kekse, dodati rastopljeni margarin, sjediniti smesu i utisniti u kalup 20 cm cije smo dno oblozili pek-papirom i stranice namastili sa malo ulja. Staviti u frizider dok se priprema krema od sira.
- 2.krema od sira.U posudu pomesamo krem sir, rastopljenu belu cokoladu koju smo otopili na pari, secer u prahu, i vrhnje za slag. Dodati zelatinu koju smo prethodno pomesali sa 50 ml hladne vode zatim kratko zagrejali. ( tolko da se zelatina otopi), dodati aromu vanilije i sve zajedno izmiksajte elektricnim mikserom dok se sastojci dobro ne sjedine. Gotovu kremu prelijte preko podloge od keksa zatim poravnajte. Tortuostavite u frizider da se ohladi na 3 sata pre serviranja.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar