subota, 27. veljače 2016.

Torta od Bijele čokolade

Sastojci

  • Brownie podloga: 250 gr Dots Doble brownie- cookies ( ili slicni tamni keksi)
  • 80 gr marganina otopljena
  • Krema: 350 gr krem sira
  • 200 gr bele cokolade otopljene
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 zlicica arome vanilije
  • 60 gr secera u prahu
  • 1 zelatina u prahu
  • 50 ml vode za otopiti zelatinu
  • Priprema

    1. 1.
      1. Brownie podloga:
      U usitnjene tamne kekse, dodati rastopljeni margarin, sjediniti smesu i utisniti u kalup 20 cm cije smo dno oblozili pek-papirom i stranice namastili sa malo ulja. Staviti u frizider dok se priprema krema od sira.
    2. 2.
      krema od sira.
      U posudu pomesamo krem sir, rastopljenu belu cokoladu koju smo otopili na pari, secer u prahu, i vrhnje za slag. Dodati zelatinu koju smo prethodno pomesali sa 50 ml hladne vode zatim kratko zagrejali. ( tolko da se zelatina otopi), dodati aromu vanilije i sve zajedno izmiksajte elektricnim mikserom dok se sastojci dobro ne sjedine. Gotovu kremu prelijte preko podloge od keksa zatim poravnajte. Tortuostavite u frizider da se ohladi na 3 sata pre serviranja.

Nema komentara:

Objavi komentar