Neobična torta
Sastojci
Za biskvit
- 150 g mekog maslaca
- 250 g šećera
- 150 g brašna s kvascem
- 125 g kisele pavlake
- 4 jaja
- 50 g kakaa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 0.5 štapića vanile
- 1 prstohvat soli
Za krem
- 100 g tamne čokolade
- 250 g mekog maslaca
- 550 g šećera u prahu
- 2 kašike svežeg mleka
Za dekoraciju
- 540 g čokoladnih kuglica
- U posudu stavite sve sastojke za biskvit. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Mešajte mikserom, prvo manjom, a potom većom brzinom.
Namastite dva kalupa s pokretnim dnom prečnika 20 cm i dno prekrijte papirom za pečenje. U oba kalupa rasporedite smesu za biskvit. Pecite 25-30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ostavite ih da se ohlade.
Čokoladu rastopite na pari. U posudu stavite meki maslac, šećer u prahu i mleko ili vodu. Mešajte mikserom prvo manjom, a potom većom brzinom. Dodajte rastopljenu čokoladu i smesu mešajte dok ne postane glatka.
Na podlogu nanesite sloj krema od maslaca. Zatim stavite prvi biskvit. Po njemu nanesite krem i poklopite drugim biskvitom. Nanesite i ostatak krema po površini i zidovima torte. Zagladite. Tortu ukrasite čokoladnim kuglicama tako što ćete ih nizati jednu po jednu po kremu.
Unesite komentar...
OdgovoriIzbrišii po cemu je neobicna????
Autor je uklonio komentar.
Izbriši