- 1.
Bjelanjke stavite u zdjelicu i prekrijte krpom ili papirnatim ubrusom. Ostavite ih stajati na sobnoj temperaturi minimalno 24 sata, a preporučujemo 48 sati. Bjelanjci moraju odstajati kako bi višak vlage ispario, a povećala se elastičnost.
- 2.
Bademe sameljite električnom sjeckalicom u sitni prah bez grudica i pomiješajte ga sa šećerom u prahu.
- 3.
Bjelanjke istucite električnom miješalicom, ali tek toliko da se počnu zgušnjavati. Dodajte šećer i dobro miješajte dok se ne poveže.
- 4.
Dodajte boju i još kratko promiješajte.
- 5.
Bjelanjcima dodajte smjesu šećera u prahu i bademe, pa kratko izmiješajte s
kuhačom da se dobro povežu. Ne miješajte previše jer će se smjesa opustiti i omekšati.
- 6.
Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom od 1 cm. U lim stavite papir za pečenje i na njega vrećicom istisnite smjesu u oblik kruga od 3 cm s razmakom od 5 cm između kolačića. Ostavite da stoji 30 minuta kako bi kolačići malo splasnuli i dobili koricu.
- 7.
Pećnicu zagrijte na 135°C, stavite kolačiće i pecite 18 minuta. Pustite ih da se ohlade do sobne temperature i lagano ih pomoću lopatice skinite s papira.
- 8.
Polovicu kolačića s ravne strane namažite Lino ladom nougat i nježno poklopite s preostalim kolačićima.
Nema komentara:
Objavi komentar