petak, 12. veljače 2016.

Macarons

Sastojci

  • bjelanjka
  • 110 g oguljenih badema
  • 200 g Vanilin šećera u prahu
  • 30 g šećera
  • 2 žličice jestive boje
  • 150 g Lino lade nougat
  • Priprema

    1. 1.
      Bjelanjke stavite u zdjelicu i prekrijte krpom ili papirnatim ubrusom. Ostavite ih stajati na sobnoj temperaturi minimalno 24 sata, a preporučujemo 48 sati. Bjelanjci moraju odstajati kako bi višak vlage ispario, a povećala se elastičnost.
    2. 2.
      Bademe sameljite električnom sjeckalicom u sitni prah bez grudica i pomiješajte ga sa šećerom u prahu.
    3. 3.
      Bjelanjke istucite električnom miješalicom, ali tek toliko da se počnu zgušnjavati. Dodajte šećer i dobro miješajte dok se ne poveže.
    4. 4.
      Dodajte boju i još kratko promiješajte.
    5. 5.
      Bjelanjcima dodajte smjesu šećera u prahu i bademe, pa kratko izmiješajte skuhačom da se dobro povežu. Ne miješajte previše jer će se smjesa opustiti i omekšati.
    6. 6.
      Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom od 1 cm. U lim stavite papir za pečenje i na njega vrećicom istisnite smjesu u oblik kruga od 3 cm s razmakom od 5 cm između kolačića. Ostavite da stoji 30 minuta kako bi kolačići malo splasnuli i dobili koricu.
    7. 7.
      Pećnicu zagrijte na 135°C, stavite kolačiće i pecite 18 minuta. Pustite ih da se ohlade do sobne temperature i lagano ih pomoću lopatice skinite s papira.
    8. 8.
      Polovicu kolačića s ravne strane namažite Lino ladom nougat i nježno poklopite s preostalim kolačićima.

Nema komentara:

Objavi komentar