srijeda, 10. veljače 2016.

Šarena torta

Sastojci za biskvit;
3 jaja
3 zlice secera
1/2 vrecice vanilin secera
3 zlice ostrog brasna
2 zlice milerama
2 zlice ulja
1/2 zlicice praska za  pecivo
Jestive boje ( plava,crvena,narancasta,zuta,zelena,ljubicasta)

Fil;

1/2l slatkog vrhnja
700g vocnog jogurta-vanilija
2 vrecice zelatine

Priprema;

Tijesto;

Odvojite bjeljanjke od zutanjaka i od bjeljanjaka secera i vanilin secera izradite cvrst snijeg, Dodajte zutanjke te jos kratko miksajte. 
u izradjenu smjesu dodajte preostale sastojke i izmjesajte na najmanjoj brzini. Na kraju dodajte jestive boje ( Ja sam koristila one u prahu jer su intenzivnije) i sve jos lagano sjedinite da se boja ujednaci. Stavite peci  u pleh promjera 24 cm oblozen papirom za pecenje na 200 stupnjeva oko 20-ak min.
Izvadite iz pleha,pustite kratko da se prohladi te skinite papir za pecenje.

Na isti nacin pecite svih 6 kora...mozete ih slagati jednu na drugu da se hlade prije daljnje obrade,ali izmedju stavljajte papir za pecenje da se ne polijepe jedna na drugu.

Fil;

Prvo pripremite zelatinu prema uputama na vrecici.
Slatko vrhnje izradite cvrsto mikserom. Dodajte jogurt i otopljenu zelatinu te izradite miserom dok se sve dobro ne sjedini.

Na svaku koru stavljajte kremu dok ne dodjete do zadnje. Na kraju cijelu tortu oblozite ostatkom kreme i ukrasite po zelji.

Moj savjet; Ako ukrasavate bomboncicima confettino (kao ja) gledajte da ih ne stavljate isti dan (osim ako je mislite isti dan konzumirati) jer puste boju i tope se.

Nema komentara:

Objavi komentar