Sastojci
- Za tijesto:
- 7 bjelanjaka
- 80 g šećera
- 80 g Oštrog brašna Podravka
- 150 ml mlijeka
- 2 Vanilin šećera Dolcela
- Za kremu:
- 7 žumanjaka
- 80 g šećera
- 2 Vanilin šećera Dolcela
- 1 l mlijeka
- 100 g Glatkog brašna Podravka
- 250 g maslaca
- 3 Šlag hita Dolcela
- 350 ml mlijeka
- 1 Perlice srebrne boje Dolcela (20 g)
Priprema
- 1.Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i postepeno umiješajte šećer da se otopi. Na krajulagano umiješajte brašno i smjesu rasporedite u namašćenu i brašnom posipanu posudu za pečenje (35x23 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 12 minuta, da ostane svijetle boje.
- 2.Za to vrijeme zagrijte mlijeko do vrenja i dodajte vanilin šećer. Prelijte po vrućem biskvitu i ostavite da se ohladi.
- 3.Za kremu, žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vanilin šećer, brašno i nekoliko žlica hladnog mlijeka. Smjesu izmiješajte da bude bez grudica. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljenu smjesu. Miješajući kuhajte oko 2 minute, odnosno dok se ne zgusne, a zatim ohladite.
- 4.Maslac sobne temperature razradite i umiješajte u ohlađenu kremu. Dobivenu kremu nanesite preko biskvita i poravnajte.
- 5.U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice šlaga hit i istucite čvrsti šlag te ga nanesite preko kolača. Kolač stavite u hladnjak da se hladi 2 sata.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar