četvrtak, 25. veljače 2016.

Bijele krem kocke

Sastojci

  • Za kremu:
  • žumanjaka
  • 80 g šećera
  • Vanilin šećera Dolcela
  • 1 l mlijeka
  • 100 g Glatkog brašna Podravka
  • 250 g maslaca
  • Šlag hita Dolcela
  • 350 ml mlijeka
  • Perlice srebrne boje Dolcela (20 g)
  • Priprema

    1. 1.
      Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i postepeno umiješajte šećer da se otopi. Na krajulagano umiješajte brašno i smjesu rasporedite u namašćenu i brašnom posipanu posudu za pečenje (35x23 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 12 minuta, da ostane svijetle boje.
    2. 2.
      Za to vrijeme zagrijte mlijeko do vrenja i dodajte vanilin šećer. Prelijte po vrućem biskvitu i ostavite da se ohladi.
    3. 3.
      Za kremu, žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vanilin šećer, brašno i nekoliko žlica hladnog mlijeka. Smjesu izmiješajte da bude bez grudica. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljenu smjesu. Miješajući kuhajte oko 2 minute, odnosno dok se ne zgusne, a zatim ohladite.
    4. 4.
      Maslac sobne temperature razradite i umiješajte u ohlađenu kremu. Dobivenu kremu nanesite preko biskvita i poravnajte.
    5. 5.
      U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice šlaga hit i istucite čvrsti šlag te ga nanesite preko kolača. Kolač stavite u hladnjak da se hladi 2 sata.

Nema komentara:

Objavi komentar