subota, 13. veljače 2016.

Strastveni poljubac

  • BISKVIT
  • 5 jaja
  • 6 žlica smeđeg šećera
  • 5 žlica oštrog brašna
  • 1 žlica gustina
  • 3 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 180 ml ulja
  • ½ žličice soli
  • KREMA
  • 1 bjelanjak
  • 1 žličica šećera
  • 2 žlice jogurta
  • 20 malina
  • ŠLAG
  • 2.5 dl vrhnja za šlag
  • Priprema

    • Za biskvit bjelanjcima dodajte sol i istucite čvrst snijeg.
    • Šećer i žumanjke istucite, dodajte im ulje, a zatim i brašno, gustin, kakao prah i prašak za pecivo. Smjesu dobro izmiješajte električnim mikerom dok ne postane gusta i ljepljiva.
    • Čvrst snijeg lagano umiješajte u smjesu.
    • Lim za pečenje obložite pek papirom i u nj rasporedite smjesu. Prvih 10 minuta pecite na 160°C, a zatim pojačajte temperaturu na 180° narednih 15 minuta.
    • Za pripremu kreme izmiksajte šećer i bjelanke dok ne postanu čvrsti. U to umiješajte jogurt.
    • Maline pospite s malo šećera i ostavite neko vrijeme na sobnoj temperaturi dok ne puste sok.
    • Bjelanjcima dodajte maline i lagano promiješajte žlicom.
    • Kad je biskvit pečen ravnomjerno ga premažite kremom pospite čokoladnim mrvicama.
    • Vrh kolača premažite šlagom. Ukrasite ga ostatkom malina i čokoladnim preljevom i po želji dodajte nekoliko svježih borovnica.

Nema komentara:

Objavi komentar