ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Čokoladni kolač s jagodama

Sastojci

  • Za ukrašavanje:
  • 5 dkg čokoladnih strugotina , mrvica
  • Priprema

    1. 1.
      Rastopiti čokoladu za kuhanje iznad posude s vrelom vodom , pomiješati s šećerom i žumanjcima.Pjenasto izmiješati, pa dodati  2 žlice prosijanog brašna s praškom za pecivo.

    2. 2.
      Istući bjelanjke s prstohvatom soli i lagano kuhačom umiješati u biskvit.
    3. 3.
      Staviti peći na 150° C  3o-35 minuta .Biskvit ostaje malo vlažan i ljepljiv, to je zbog  dosta čokolade, a malo brašna. 
      Ohladiti .Izrezati uzdužno u  dvije kore.
    4. 4.
      Za nadjev najprije oprati jagode.Količinu od 500 g  zgnječiti ili propasirati  s šećerom u blenderu , a preostalih 200 g narezati na ploške.
      Od slatkog vrhnja istući čvrsti  šlag, u njega umiješati propasirane jagode i dodati želatinu.
      Ako ne volite koristiti želatinu, možete u šlag umiješati i dva paketića  kremfixa  ili možete koristiti agar-agar.

    5. 5.
      Složite kolač:
      na dno ide jedan biskvit i 2/3 kreme,zatim se slože narezane jagode na ploške, poklopi se drugim biskvitom , te namaže s ostatkom kreme od jagoda. Ukrasite po želji, posipajte čokoladnim mrvicama , listićima ili pak narezanim jagodama .
    6. 6.
      Biskvit sam pekla u plehu  dimenzije 37 x 3o cm, prerezala ga u dva dijela (lijevo-desno), te složila u kvadratni kalup i  dobila kolač dimenzija 19 x 30 cm i visine 7 

Nema komentara:

Objavi komentar