Sastojci
- Biskvit
- 20 dkg čokolade za kuhanje
- 7 jaja
- 7 dkg smeđeg šećera
- 2 žlice brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- limunova korica
- Nadjev
- 70 dkg jagoda
- 6 dcl slatkog vrhnja
- 15 dkg šećera u prahu
- 1 vanilin šećer ili aroma vanilije
- 1 želatina u prahu(ili 2 paketića kremfixa)
- Za ukrašavanje:
- 5 dkg čokoladnih strugotina , mrvica
Priprema
- 1.Rastopiti čokoladu za kuhanje iznad posude s vrelom vodom , pomiješati s šećerom i žumanjcima.Pjenasto izmiješati, pa dodati 2 žlice prosijanog brašna s praškom za pecivo.
- 2.Istući bjelanjke s prstohvatom soli i lagano kuhačom umiješati u biskvit.
- 3.Staviti peći na 150° C 3o-35 minuta .Biskvit ostaje malo vlažan i ljepljiv, to je zbog dosta čokolade, a malo brašna.Ohladiti .Izrezati uzdužno u dvije kore.
- 4.Za nadjev najprije oprati jagode.Količinu od 500 g zgnječiti ili propasirati s šećerom u blenderu , a preostalih 200 g narezati na ploške.Od slatkog vrhnja istući čvrsti šlag, u njega umiješati propasirane jagode i dodati želatinu.Ako ne volite koristiti želatinu, možete u šlag umiješati i dva paketića kremfixa ili možete koristiti agar-agar.
- 5.Složite kolač:na dno ide jedan biskvit i 2/3 kreme,zatim se slože narezane jagode na ploške, poklopi se drugim biskvitom , te namaže s ostatkom kreme od jagoda. Ukrasite po želji, posipajte čokoladnim mrvicama , listićima ili pak narezanim jagodama .
- 6.Biskvit sam pekla u plehu dimenzije 37 x 3o cm, prerezala ga u dva dijela (lijevo-desno), te složila u kvadratni kalup i dobila kolač dimenzija 19 x 30 cm i visine 7
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar