četvrtak, 18. veljače 2016.

Čokoladni kolač

Sastojci

  • kolac: 400 gr brasna
  • 6 zlica kakaa ( 100 % )
  • 330 gr secera
  • 2 zlicice sode bikarbone
  • 2 zlicice sirceta 7%
  • 150 ml ulja
  • 450 ml vode
  • 1 zlicica vanilije ekstrakt
  • Glazura: 100 gr kakaa ( 100 % )
  • 250 gr secera u prahu
  • 50 ml ulja
  • 100 ml tople vode
  • Priprema

    1. 1.
      Ukopcati pecnicu da se zagreje na 175 stupnjeva.
    2. 2.
      Pripremiti tepsiju ca 34 x 26 cm, nauljiti.
    3. 3.
      U posudu za mesanje pomesati sve suhe sastojke.
    4. 4.
      U posebnu posudu pomesati vodu, ulje, sirce i vanilije esens, a potom dodati u suhe sastojke pa sve brzo izmesati i istresti u tepsiju. Peci neki pola sata ili kada se krajevi kolaca odvoju od stjenke tepsije a cackalica kada zabodete u sredinu izidje cista, da nisu na njoj tragovi od testa.
    5. 5.
      peceni kolac premazati sa vec pripremljenom glazurom. ( Zagrejati vodu pa preliti kakao i dobro promesati, dodati ostale sastojke i sjediniti )

Nema komentara:

Objavi komentar