Sastojci
- kolac: 400 gr brasna
- 6 zlica kakaa ( 100 % )
- 330 gr secera
- 2 zlicice sode bikarbone
- 2 zlicice sirceta 7%
- 150 ml ulja
- 450 ml vode
- 1 zlicica vanilije ekstrakt
- Glazura: 100 gr kakaa ( 100 % )
- 250 gr secera u prahu
- 50 ml ulja
- 100 ml tople vode
Priprema
- 1.Ukopcati pecnicu da se zagreje na 175 stupnjeva.
- 2.Pripremiti tepsiju ca 34 x 26 cm, nauljiti.
- 3.U posudu za mesanje pomesati sve suhe sastojke.
- 4.U posebnu posudu pomesati vodu, ulje, sirce i vanilije esens, a potom dodati u suhe sastojke pa sve brzo izmesati i istresti u tepsiju. Peci neki pola sata ili kada se krajevi kolaca odvoju od stjenke tepsije a cackalica kada zabodete u sredinu izidje cista, da nisu na njoj tragovi od testa.
- 5.peceni kolac premazati sa vec pripremljenom glazurom. ( Zagrejati vodu pa preliti kakao i dobro promesati, dodati ostale sastojke i sjediniti )
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar