Biskvit
- 1.
Žumanjke odn. jaja izmiksajte sa šećerom i vanil – šećerom.
- 2.
Dodajte brašno i ulje odn. maslac.
- 3.
Biskvit nalijte u omanju tepsiju prekrivenu masnim papirom, te razmažite. Pecite ga 15-ak min. na 180 stupnjeva.
- 4.
Kada je pečen i ohlađen, iz biskvita izrežite krugove čašom ili rezačem. Preporučam manji rezač kako bi vam ispalo više manjih tortica. Mislim da svi vole manje zalogajčiće, pogotovo ako ste na čajanki s više vrsta kolača.
- 5.
Tortice odispod spiralno nakapajte likerom od limuna.
Krema
- 1.
Slatko vrhnje izmiksajte u šlag.
- 2.
U drugoj posudi sir i šećer istucite u gustu kremu. Miješajte tako dugo dok se šećer u potpunosti ne otopi. Umiješajte naribanu koricu limete ili limuna, te polako dolijevajte i lim. sok.
- 3.
Tučeno slatko vrhnje pažljivo umiješajte u kremu.
- 4.
U malu vrećicu za zimnicu utrpajte kremu, te joj odrežite vrh i kremu bogato spiralno istiskajte na krugove biskvita. Kolačiće stavite u hladnjak da se krema stisne, kako se kasnije preljev od malina ne bi upio.
Preljev od malina
- 1.
Od malina izbirajte nekoliko ljepših za ukrašavanje, a ostale usitnite u prljev. Imate dvije opcije.
- 2.
Ukoliko ne volite koštice i nije vam šteta baciti znatni dio, maline i šećer u prahu stavite u cjedilo te ih protisnite kroz njega pomoću žlice. Dobit ćete gladak
umakbez sjemenki, ali bit će ga manje i bit će rjeđi i siromašniji od narednog i postoji mogućnost da se upije u kremu od sira.
- 3.
Druga opcija je da maline i šećer u prahu stavite u zdjelu i usitnite ih štapnim mikserom u kašicu. Tu ćete imati koštice, ali i gušći i bogatiji umak koji se ne upija u kremu. Probala sam obje verzije i ova mi se, osim što je i lakša za izradu, više sviđa.
Završavanje i ukrašavanje
- 1.
Preljev od malina nanesite na tortice i oko njih.
- 2.
“Ukrasite cijelim malinama i nekom od navedenih začinskih trava.
Nema komentara:
Objavi komentar