nedjelja, 21. veljače 2016.

Domaća čokolada

Sastojci

  • 400 g šećera
  • Vanilin šećer Dolcela
  • 100 ml vode
  • 2 žlice naribane narančine korice
  • 200 g maslaca
  • 250 g mlijeka u prahu
  • 100 g kakaa Dolcela
  • bademi, grožđice, lješnjaci, keksi…
  • Priprema

    1. 1.
      Šećer, vanilin šećer i vodu zagrijavajte na laganoj vatri. Dodajte naribanu narančinu koricu i kuhajte nekoliko minuta dok se šećer ne otopi. Odmaknite s vatre i umiješajte maslac.
    2. 2.
      Mlijeko u prahu pomiješajte s kakaom i električnom miješalicom i umiješajte u smjesu šećera i maslaca.
    3. 3.
      Čokoladnu smjesu rasporedite u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje (veličina ovisno kako želite debljinu čokolade) 25×35 cm.
    4. 4.
      U čokoladu možete umiješati bademe, grožđice, lješnjake, kekse ili sl. prema vlastitoj želji.

    Posluživanje

    Domaću čokoladu dobro ohladite i narežite na kockice.

    Savjet

    Dok je čokolada još topla, kalupićima možete utisnuti željene oblike.

Nema komentara:

Objavi komentar