Sastojci
- 400 g šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 100 ml vode
- 2 žlice naribane narančine korice
- 200 g maslaca
- 250 g mlijeka u prahu
- 100 g kakaa Dolcela
- bademi, grožđice, lješnjaci, keksi…
Priprema
- 1.Šećer, vanilin šećer i vodu zagrijavajte na laganoj vatri. Dodajte naribanu narančinu koricu i kuhajte nekoliko minuta dok se šećer ne otopi. Odmaknite s vatre i umiješajte maslac.
- 2.Mlijeko u prahu pomiješajte s kakaom i električnom miješalicom i umiješajte u smjesu šećera i maslaca.
- 3.Čokoladnu smjesu rasporedite u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje (veličina ovisno kako želite debljinu čokolade) 25×35 cm.
- 4.U čokoladu možete umiješati bademe, grožđice, lješnjake, kekse ili sl. prema vlastitoj želji.
Posluživanje
Domaću čokoladu dobro ohladite i narežite na kockice.Savjet
Dok je čokolada još topla, kalupićima možete utisnuti željene oblike.- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar