četvrtak, 25. veljače 2016.

Cherry torta

Sastojci

  6 osoba
  • Glazura
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 20 dag mliječne čokolade
  • Priprema

    1. 1.
      U snijeg od bjelanjaka dodaj sve sastojke i lagano izmiješaj.Stavi peći u okrugli kalup za torte.
    2. 2.
      Na pečeni i ohlađeni biskvit stavi preljev od čokolade.Neka se dobro stegne.
    3. 3.
      Želatinu stavi u vodu da nabubri, lagano je otopi, dodaj jogurt i miješaj da se sve dobro sjedini.Slatko vrhnje istuci, dodaj kiselo vrhnje, džem od višanja ( ja stavljam svoj domaći- pogledaj recept ) i otopljenu želatinu sa jogurtom.Lagano miješaj i izlij na čokoladu.Stavi u hladnjak preko noći da se dobro stegne.
    4. 4.
      Za glazuru, u vruće slatko vrhnje dodaj izlomljenu čokoladu.Dobro miješaj da se sve sjedini i izlij ( malo ohlađeno ) na kremu.Stavi ponovo u frižider da se stegne.

    Posluživanje

    Ja sve to radim u okruglom kalupu za torte na razvlačenje.U kremu ne stavljam šećer, jer je džem sam po sebi dosta sladak.Torta dođe malo kiselkasta, baš osvježavajuća…

Nema komentara:

Objavi komentar