Sastojci
6 osoba- Biskvit
- 4 bjelanjka/ snijeg
- 20 dag smeđeg šećera
- 20 dag mljevenih lješnjaka
- 3 žlice prezli
- aroma vanilije
- 1/2 paketića praška za pecivo
- Čokoladni preljev
- 10 dag tamne čokolade
- 10 dag maslaca
- Krema
- 2 dcl tekućeg jogurta
- 4 dcl kiselog vrhnja
- 20 g mljevene želatine
- 8 žlica hladne vode
- 4 dcl slatkog vrhnja
- 2 dcl džema od višanja
- Glazura
- 2 dcl slatkog vrhnja
- 20 dag mliječne čokolade
Priprema
- 1.U snijeg od bjelanjaka dodaj sve sastojke i lagano izmiješaj.Stavi peći u okrugli kalup za torte.
- 2.Na pečeni i ohlađeni biskvit stavi preljev od čokolade.Neka se dobro stegne.
- 3.Želatinu stavi u vodu da nabubri, lagano je otopi, dodaj jogurt i miješaj da se sve dobro sjedini.Slatko vrhnje istuci, dodaj kiselo vrhnje, džem od višanja ( ja stavljam svoj domaći- pogledaj recept ) i otopljenu želatinu sa jogurtom.Lagano miješaj i izlij na čokoladu.Stavi u hladnjak preko noći da se dobro stegne.
- 4.Za glazuru, u vruće slatko vrhnje dodaj izlomljenu čokoladu.Dobro miješaj da se sve sjedini i izlij ( malo ohlađeno ) na kremu.Stavi ponovo u frižider da se stegne.
Posluživanje
Ja sve to radim u okruglom kalupu za torte na razvlačenje.U kremu ne stavljam šećer, jer je džem sam po sebi dosta sladak.Torta dođe malo kiselkasta, baš osvježavajuća…- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar