srijeda, 10. veljače 2016.

Čokoladna torta s jagodama


Sastojci

  • jaja
  • 4kasike secera
  • 4kasike brasna
  • 1,5kasika kakaa
  • 2kasike ulja
  • prasak za pecivo
  • za natopiti koru:
  • par kasika mljeka
  • FIL od jagoda:
  • 250gr jagoda
  • 4kasike marmelade jagoda
  • preljev za torte bezbojni
  • fil od marscapone sira:
  • 5dl vrhnja za slag
  • 500gr marscapone sira
  • 4kasike secera
  • 50gr bijele cokolade
  • par kapi arome vanilije
  • 1/2kasika zelatine(3 kasike vode)
  • cokoladni preljev:
  • 150gr vrhnja za slag
  • 150gr cokolade
  • Priprema

    1. 1.
      Pjenasto umutiti jaja sa secerom pa dodati kakao i ulje sve fino mjesati i na kraju dodati brasno i p.z.p.Smjesu izliti u cetvrtastu tepsiju(oblozenu sa papirom za pecenje ako cete vaditi biskvit,a ako ne nauljiti malo tepsiju i posuti brasnom pa staviti smjesu) i peci na 180C oko 15 min.provjeriti cackalicom dali je peceno.Kad se ispece natopiti biskvit sa mljekom.
    2. 2.
      Dok se biskvit pece poceti mutiti vrhnje u cvrsti slag pa dodati marscapone sir i secer sve dobro izmutiti pa dodati vanilija aromu i cokoladu narendanu.Posto je fil dosta cvrst ja sam stavila pola velike kasike zelatine sa 3 kasike vode da nabubri 5 mi.i malo rastopila i polako dodavati u fil i sve dobro izmiksati.
    3. 3.
      Na biskvit rasporedimo jagode narezane na ploske ili kolutove,a marmeladu razmutimo sa 250 ml vode,a u serpicu pomjesamo iz kesice preljev sa 2 kasike secera i polagano dodajemo tekucinu da se ne zgrudva uz stalno mjesanje dok ne provrije.zatim skloniti sa vatre malo ohladiti i preliti preko jagoda.
    4. 4.
      preko jagoda i preljeva rasporediti marscapone kremu i ostaviti oko pola sata u frizideru da se stegne, a za to vrijeme otopiti cokoladu u vrhnju i ohladiti pa preliti po kremi i ostaviti da se kolac dobro ohladi...

Nema komentara:

Objavi komentar