srijeda, 10. veljače 2016.

Najlon torta

Sastojci

  • Za ukrašavanje
  • 2 kesice šlag pene
  • malo kisele vode
  • Priprema

    1. Kora
    2. 1.
      Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.
    3. Fil
    4. 1.
      Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.
    5. 2.
      Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom. 
      Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.
      Smesu podeliti na dva dela.
    6. 3.
      Fil 1
      U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade.
    7. 4.
      Fil 2
      U drugu polovinu dodati seckane krem banane.
    8. 5.
      Filovati : Kora, fil 1, fil 2, šlag.

    Posluživanje

    Torta se može poslužiti i istog dana, čim se ohladi u frižideru. Nije pogodna za zamrzavanje.

Nema komentara:

Objavi komentar