utorak, 23. veljače 2016.

Nugat torta

Sastojci

  • Fil od ljesnjaka:
  • 200gr ljesnjaka (poprzenih mljevenih grubo)
  • 250ml mljeka
  • stapic vanilija
  • 50gr secera u prahu
  • 350ml vrhnja za slag i vanilija secer
  • zelatina
  • Krema od pudinga:
  • pudinga nougat premium
  • 3kasike secera
  • 700ml mljeka
  • kasika gustina
  • Biskvit:
  • jaja
  • 3kasike brasna
  • 3kasike secera
  • 1/2 praska za pecivo
  • za natopiti biskvit:
  • malo mljeka
  • Priprema

    1. 1.
      Za biskvit izmjesati sastojke pa peci u pecnici na 180C oko 15 min.Kad je biskvit pecen malo ga izbocati cackalicom pa zaliti sa malo hladnim mljekom.
    2. 2.
      Za kremu od ljesnjaka:
      ljesnjake poprziti pa ih oljustiti i samljeti grubo i staviti u mljeko da se kuhaju oko 15 min.uz mjesanje pa dodati vanilija stapic,koji poslije izvadimo.Kad smo smjesu skuhali dodati secer u prahu i slatko vrhnje(koje smo prethodno izmutitli u cvrsti slag sa vanilija secerom).Dobro ohladiti pa dodati zelatinu napravljenu po uputama na kesici.
    3. 3.
      Puding krema:
      usuti mljeko da kuha a odvojiti malo u zdjelu mljeka pa razmutiti sa pudingom,secerom,gustinom pa kad mljeko provrije dodati pudin i mjesati par min.Hladiti puding pa kad je skoro hladan izmutiti ga sa mikserom i dodati 1/4 kreme od ljesnjaka i sve dobro izmutiti.
    4. 4.
      Na ohladen biskvit staviti kremu od pudinga pa par min u skrinju da se samo uhvati korica da se ne pomjesa sa drugom kremo,pa staviti kremu od ljesnjaka i ostaviti sve dobro da se hladi.
    5. 5.
      Kad je torta hladna skinuti obruc i ukrasiti po zelji u mene je cokoladna ogradica i ribizle.... :)

Nema komentara:

Objavi komentar