Sastojci
- Fil od ljesnjaka:
- 200gr ljesnjaka (poprzenih mljevenih grubo)
- 250ml mljeka
- 1 stapic vanilija
- 50gr secera u prahu
- 350ml vrhnja za slag i vanilija secer
- 1 zelatina
- Krema od pudinga:
- 2 pudinga nougat premium
- 3kasike secera
- 700ml mljeka
- 1 kasika gustina
- Biskvit:
- 3 jaja
- 3kasike brasna
- 3kasike secera
- 1/2 praska za pecivo
- za natopiti biskvit:
- malo mljeka
Priprema
- 1.Za biskvit izmjesati sastojke pa peci u pecnici na 180C oko 15 min.Kad je biskvit pecen malo ga izbocati cackalicom pa zaliti sa malo hladnim mljekom.
- 2.Za kremu od ljesnjaka:ljesnjake poprziti pa ih oljustiti i samljeti grubo i staviti u mljeko da se kuhaju oko 15 min.uz mjesanje pa dodati vanilija stapic,koji poslije izvadimo.Kad smo smjesu skuhali dodati secer u prahu i slatko vrhnje(koje smo prethodno izmutitli u cvrsti slag sa vanilija secerom).Dobro ohladiti pa dodati zelatinu napravljenu po uputama na kesici.
- 3.Puding krema:usuti mljeko da kuha a odvojiti malo u zdjelu mljeka pa razmutiti sa pudingom,secerom,gustinom pa kad mljeko provrije dodati pudin i mjesati par min.Hladiti puding pa kad je skoro hladan izmutiti ga sa mikserom i dodati 1/4 kreme od ljesnjaka i sve dobro izmutiti.
- 4.Na ohladen biskvit staviti kremu od pudinga pa par min u skrinju da se samo uhvati korica da se ne pomjesa sa drugom kremo,pa staviti kremu od ljesnjaka i ostaviti sve dobro da se hladi.
- 5.Kad je torta hladna skinuti obruc i ukrasiti po zelji u mene je cokoladna ogradica i ribizle.... :)
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar