petak, 19. veljače 2016.

Kolač od banana

Sastojci

  • 2/3 čaše šećera
  • jaja
  • 2/3 čaše ulja od suncokreta
  • 2/3 čaše mlijeka
  • 2-3 zgnječene banane
  • 1 1/4 čaše brašna
  • 2 žlice kakaa
  • prašak za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • Glazura:
  • 10 dag čokolade
  • 4 žlice mlijeka
  • 2 žlice šećera
  • 5 dag maslaca
  • banana za ukras
  • Priprema

    1. 1.
      Zagrijati rernu na 175 stupnjeva i pripremiti okrugli kalup (namastiti, pobrašniti).
      U zdjeli pomiješati jaja i šećer, ulje, mlijeko i banane.
    2. 2.
      U drugoj zdjeli prosijati suhe sastojke i dodati u prvu smjesu.
      Preliti u kalup i peći oko sat vremena.
    3. 3.
      Na ohlađeni kolač poslagati kriške banane.
      Za glazuru u mlijeku otopiti čokoladu sa šećerom, dodati maslac i pustiti da se i on otopi i sjedini s čokoladom. Preliti po kolaču.
      Naravno, možete prvo staviti glazuru pa banane gore za ukras, ali se banane moraju poprskati limunom kako ne bi posmeđile.

Nema komentara:

Objavi komentar