nedjelja, 21. veljače 2016.

Američki brownies

Sastojci

  • 200 g čokolade
  • 100 g šećera
  • 150 g maslaca
  • jaja
  • 150 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
  • 1 žličica Praška za pecivo Dolcela
  • Vanilin šećer Dolcela
  • 30 g badema
  • Priprema

    1. 1.
      Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte omekšali maslac, 150 g omekšane čokolade i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte nasjeckane bademe.
    2. 2.
      Smjesu stavite u namašćenu tepsiju (vel. 37×22 cm), pospite ostatkom grubo narezane čokolade i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta.

    Posluživanje

    Browniese narežite na kocke i po želji poslužite uz tučenu šlag pjenu.

    Savjet

    Ako umjesto badema umiješate nasjeckane pinjole, slastica će dobiti rafiniranijiokus.

Nema komentara:

Objavi komentar